Zašto je rođenje sedmog deteta Romana Abramoviča najskuplje na svetu?

Izvor: Poznati.info, 18.Apr.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je rođenje sedmog deteta Romana Abramoviča najskuplje na svetu?

Daša Žukova, devojka ruskog milijardera Roman Abramoviča, porodila se 8. aprila u Njujorku. Mala Lia Lu je i američka državljanka, ali i učesnica najskupljeg porođaja u istoriji, ako dodate troškove jahte.

Žukova i Abramovič čekali su rođenje ćerke na jahti „Eclipse” dugačkoj 162 metra i vrednoj 500 miliona dolara, koja je od februara bila usidrena na reci Hadson. Kada je došlo vreme za porođaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << 31-godišnja Žukova se jednostavno prijavila u njujoršku bolnicu.

„Forbs” je procenio da je Abramovič trošio 500.000 dolara nedeljno na hranu, održavanje i ležarinu jahte. Uz to, nekoliko miliona dolara ga je koštao dolazak u njujorške vode i – uz nekih 250 miliona dolara koliko je jahta koštala – eto konačne sume. Tako je porođaj male Lije Lu na američkom tlu koštao Abramoviča nekoliko stotina miliona dolara.

Američko državljanstvo bilo je besplatno. Dete bi ga dobilo i da je rođeno na jahti, jer Hadson pripada Sjedinjenim Državama, a i Žukova ima američki pasoš, pošto je dugo živela kod majke u Los Anđelesu.

Lia Lu je drugo dete Daše Žukove i Romana Abramoviča. Trogodišnji sin Aron je rođen u Los Anđelesu. Sa prvom suprugom Irinom, Abramovič ima tri sina i dve ćerke. Najstariji sin Arkadij (19) je već krenuo očevim stopama, pošto je prošlog meseca potpisao prvi naftni ugovor vredan 30 miliona funti.

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.