Zagrevanje za NFL sezonu: Rodžers nije ni zaigrao, a već utiče na igru Džetsa

Izvor: B92, 04.Avg.2023, 09:35

Zagrevanje za NFL sezonu: Rodžers nije ni zaigrao, a već utiče na igru Džetsa

Fudbaleri Klivlend Braunsa savladali su posle preokreta Njujork Džetse 21:16 u tradicionalnoj "Kuća slavnih" (Hall of Fame) utakmici na startu NFL predsezone.

Braunsima je pobedu donelo tačdaun hvatanje Ostina Votkinsa na pas Dorijana Tompson-Robinsona devet i po minuta pre kraja meča sedištu NFL "Kuće slavnih" u Kantonu u Ohaju.

Džetsi su tako porazom počeli eru Arona Rodžersa, mada on nije igrao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na ovom meču.

Ipak, imao je uticaja na igru svog tima na ovom meču, jer je nakon njegovog saveta rezervni kvorterbek Zek Vilson bacio pas od 57 jardi za Malika Tejlora.



"Odličan poziv Arona Rodžersa. Morao sam da ga pohvalim tamo. Tada smo dobili podršku i preuzeli polje. Malik je uradio sjajan posao i želeo sam da mu bacim loptu",
rekao je Vilson, drugi pik sa drafta 2021. koji se mučio prethodne dve sezone kao startni QB Džetsa.

Meč u Kantonu je obeležila borba rukija i rezervi oba tima, koja su odmarala svoje startere.

Pored Rodžersa, posmatrač je bio i najveća zvezda Braunsa, kvorterbek Dešon Votson, koji je prošle sezone propustio prvih 11 utakmica zbog suspenzije NFL usled optužbi za seksualno uznemiravanje i napad dok je igrao za Hjuston.

Njujorčani su poveli 6:0 u prvoj četvrtfini fild-golovima Grega Zurlejna, da bi na startu druge Izrael Abanikanda istrčao tačdaun za 13:0.

Trideset jednu sekundu pre poluvremena Kelen Mond baca tačdaun za Džona Kelija za prve poene Braunsa, ali u poslednjoj sekundi Zurlejn pogađa treći FG za 16:7.

Braunsi u trećem periodu uspevaju da smanje zaostatak trčanjem Demetrika Feltona od 16 jardi, da bi u poslednjoj četvrtini stigli do preokreta.

Meč su obeležila još dva nefudbalska detalja.

Prvo je legendarni lajnbeker Dalasa Demarkus Ver sve impresionirao svojim vokalnim sposobnostima izviđenjem američke himne, a onda je duel poremetila dvadesetominutna pauza između treće i poslednje četvrtin ezbog nestanka struje na jednom delu stadiona u Ohaju.

Predsezonske utakmice počinju 11. avgusta, a nova sezona kreće 8. septembra duelim Detroit Lajonsa i aktuelnog šampiona Kanzas siti Čifsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.