ZUKORLIĆ OTVORIO AMBASADU U NJUJORKU!

Izvor: Kurir, 09.Jan.2012, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZUKORLIĆ OTVORIO AMBASADU U NJUJORKU!

Narodno veće Sandžaka, lojalno glavnom muftiji IZ u Srbiji Muameru Zukorliću, otvorilo je, nakon Geteborga i Sarajeva, predstavništvo i u Njujorku! U saopštenju veća navodi se da će predstavništvo „zastupati nacionalne, političke ...

BEOGRAD - Širi mrežu!

Narodno veće Sandžaka, lojalno glavnom muftiji IZ u Srbiji Muameru Zukorliću, otvorilo je, nakon Geteborga i Sarajeva, predstavništvo i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Njujorku!

U saopštenju veća navodi se da će predstavništvo „zastupati nacionalne, političke, ekonomske, kulturne i druge interese Sandžaka“, dok je u planu otvaranje predstavništava u Briselu, Vašingtonu i Istanbulu.

Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić ocenjuje da ovakvo Zukorlićevo ponašanje neće doprineti pomirenju.

- S njim je gotovo nemoguće postići rešenje. Zato smo odlučili da ne komentarišemo njegovo političko delovanje - kaže Zilkić.

Rasim Lajić, lider SDPS, ističe da je ovo pokušaj da se narodu zamažu oči.

- Zukorlić se rukovodi logikom „što gore, to bolje“ i zato proizvodi probleme, jer ga svaka normalizacija odnosa šalje na marginu. Od takvog delovanja narod trpi ogromnu štetu jer Zukorlić stalno od Sandžaka u medijima pravi žarište, što odbija potencijalne investitore - naglašava Ljajić.

Predsednica nevladine organizacije „Urban In“ Aida Ćorović kaže da su Zukorlićeve ispostave besmislica.

- On nema podršku u Srbiji, već dve i po godine nije imao sastanak s nekim ambasadorom, i ovakvo njegovo delovanje nema uticaja - zaključuje Ćorovićeva.

I Bošnjačka kulturna zajednica u SAD

Bošnjačka kulturna zajednica (BKZ), takođe lojalna muftiji Zukorliću, saopštila je da je oformljen Inicijativni odbor za osnivanje Bošnjačke kulturne zajednice u SAD. Ovaj odbor ima zadatak da pripremi izbornu skupštinu BKZ i izvrši sve pravno-formalne aktivnosti za registrovanje BKZ kod nadležnih organa.
Pogledaj vesti o: Raška,   Vašington

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.