ŽALOST! Preminula pevačica od posledica moždanog udara - potvrđeno vreme i mesto sahrane

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 12:13

ŽALOST! Preminula pevačica od posledica moždanog udara - potvrđeno vreme i mesto sahrane

Neka joj je laka crna zemlja.

Opeska diva, Grejs Bambri, preminula je u nedelju, a vest o smrti objavio je njen sin.

Umrla je u Beču, a imala je 86 godina.

Pevačica je u oktobru prošle godine doživela moždani udar dok je putovala u Njujork, gde je trebalo da joj bude uručena nagrada za životno delo.

Nakon nekoliko nedelja vratila se u Beč u kom je živela, gde je do kraja života >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bila u bolnici.

Sahrana će biti u sredu u Sent Luisu u Američkoj državi Misuri, gde je slavna pevačica i rođena.

Pevačicina majka je bila učiteljica, a kada je Grejs bila dete odvela ju je na koncert Marijane Anderson, prve afroameričke umetnice koja se bavila operskim pevanjem.

To ju je podstaklo da počne da uči klasičnu muziku i opersko pevanje, a debitovala je u Pariskoj operi sa 23 godine. Tamo je njen talenat primetio Viland Vagner, unuk kompozitora Riharda Vagnera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.