Wall Street skliznuo s rekordnih razina

Izvor: SEEbiz.eu, 20.Nov.2019, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street skliznuo s rekordnih razina

NEW YORK - Na Wall Streetu su jučer Dow Jones i S&P 500 indeks skliznuli s rekordnih razina zbog neizvjesnosti oko trgovinskih pregovora između SAD-a i Kine, ali i slabih kvartalnih poslovnih rezultata nekoliko trgovačkih lanaca.

Dow Jones oslabio je 102 boda ili 0,36 posto, na 27.934 boda, dok je S&P 500 skliznuo 0,06 posto, na 3120 bodova. Nasdaq indeks ojačao je, pak, 0,24 posto, na rekordnih 8570 bodova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

Prethodnih dana Dow Jones i S&P 500 indeks dosezali su najviše razine u povijesti zahvaljujući porukama iz Washingtona da je trgovinski dogovor s Pekingom blizu.

No u ponedjeljak je televizijska postaja CNBC izvijestila da je raspoloženje u Pekingu u vezi sa sporazumom pesimistično jer predsjednik SAD-a Donald Trump ne pristaje na uklanjanje dosad uvedenih carina na uvoz kineskih proizvoda, a jučer je Trump najavio i novo povećanje carina ako Kina ne pristane na dogovor.

Ulagače su pokolebali i slabiji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati nekoliko trgovačkih lanaca, kao što su Kohl's i Home Depot, koji su smanjili i procjene prodaje do kraja godine.

Zbog toga je cijena dionice Home Depota pala više od 5, a Kohl'sa više od 19 posto.

To je uznemirilo ulagače jer potrošnja čini najveći dio američkog bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.