Wall Street blago pao, Fed povećao kamate

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Mar.2018, 07:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street blago pao, Fed povećao kamate

NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu najvažniji indeksi blago pali u nestabilnom trgovanju nakon što je američka središnja banka, kao što se očekivalo, povećala ključne kamatne stope, a ulagači su oprezni i zbog rizika od trgovinskog rata.

Američke Federalne rezerve (Fed) povećale su danas referentnu kamatnu stopu za četvrtinu postotnog boda, na razinu između 1,5 na 1,75 posto.

Nakon velikog skandala s kompanijom Cambridge Analytica, koja je koristila >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << podatke s desetaka milijuna profila korisnika Facebooka u svrhe predizbornih kampanja u Americi, ali i diljem svijeta, zbog čega se na žestokom udaru kritika našao Facebook, u srijedu se nakon nekoliko dana šutnje konačno o svemu oglasio i čelni čovjek društvene mreže Mark Zuckerberg.

U poduljem statusu na vlastitoj društvenoj mreži priznao je da je kompanija u cijeloj situaciji počinila niz grešaka.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.