Wall Street: S&P 500 porastao nakon šest dana pada

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Okt.2018, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: S&P 500 porastao nakon šest dana pada

NEW YORK – Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks porastao prvi put nakon šest dana jer su investitori procijenili da je dobra prilika za kupnju dionica nakon oštrog pada cijena prethodnih dana.

Dow Jones je skočio 1,15 posto, na 25.340 bodova- S&P 500 podignut je 1,42 posto i time prekinuo šestodnevni trend pada. Nasdaq je bio najveći dobitnik, uzletio je 2,29 posto.

Investitori su se najviše >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << fokusirali na dionice triju najvećih banaka - Citigroup,a, JP Morgana i Wells Farga koje su jučer objavile poslovne rezultate za treći kvartal. Najbolje je prošao Citigroup čije su dionice skočile 2 posto. S druge strane, gubitnik dana zbog rezultata ispod očekivanja bio je PNC Financial Services čije su dionice potonule 5,6 posto.

Među dobitnicima dana bio je i Starbucks čije su dionice podignute 2,9 posto nakon što je najavio početak reotkupa dionica u vrijednosti od pet milijardi dolara. 

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.