Wall Street: S&P 500 na novom rekordu

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2019, 07:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: S&P 500 na novom rekordu

NEW YORK – Na Wall Streetu je u utorak S&P 500 indeks dosegnuo najvišu razinu u povijesti, kao i Nasdaq indeks, jer su ulagače ohrabrili bolji nego što se očekivalo kvartalni poslovni rezultati niza kompanija.

Dow Jones ojačao je 145 bodova ili 0,55 posto, na 26.656 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,88 posto, na rekordnih 2.933 boda, a Nasdaq indeks 1,32 posto, na rekordnih 8.120 bodova.

Rekordni dosezi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << S&P 500 i Nasdaq indeksa zahvaljuju se boljim nego što se očekivalo kvartalnim poslovnim rezultatima niza kompanija iz različitih sektora, od Coca-Cole i Twittera do Hasbroa i Lockheed Martina.

Od kompanija iz sastava S&P 500 indeksa koje su dosad objavile kvartalne rezultate, njih više od 75 posto nadmašilo je očekivanja analitičara po pitanju zarada.

Stoga su u anketi Reutersa analitičari poboljšali procjene, pa sada očekuju da će zarade kompanija iz sastava S&P 500 indeksa u prvom tromjesečju biti za 1,3 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju, dok su na početku sezone objava poslovnih rezultata očekivali pad od 2,5 posto.

Od početka godine S&P 500 indeks porastao je oko 17 posto, pa je nadoknadio sve gubitke od kraja prošle godine, kada je oštro pao zbog naznaka usporavanja rasta svjetskog gospodarstva, trgovinskih tenzija između SAD-a i Kine, te povećanja kamata američke središnje banke.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.