Wall Street: Rast indeksa, Boeing se oporavio

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Mar.2019, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Rast indeksa, Boeing se oporavio

NEW YORK – Na Wall Streetu su u srijedu indeksi porasli, ponajviše u zdravstvenom i energetskom sektoru, a stabilizirala se i dionica Boeinga, premda se SAD pridružio zemljama koje su obustavile letove zrakoplovima 737 MAX.

Nakon dva dana oštrog pada, dionice Boeinga su se stabilizirale. Američki predsjednik Donald Trump rekao je da će Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo prizemljiti sve modele Boeinga 737 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << MAX 8, aviona koji je u nedjelju pao u Etiopiji pri čemu je poginulo 157 ljudi, javlja BBC. Prekjučer je Europska agencija za sigurnost zračnog prometa (EASA) prekinula sve letove na prostoru Europske unije za zrakoplove Boeing 737-8 i 737-9 nakon kobnog pada u nedjelju. Strah od nesreća izbrisao je milijarde dolara tržišne vrijednosti najvećeg svjetskog proizvođača zrakoplova. Gotovo 40 posto aktivne flote od 371 Boeinga 737 MAX je prizemljeno na svjetskoj razini, prema navodima Flightglobala, a to uključuje i 97 zrakoplova na najvećem tržištu, u Kini.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.