Wall Street: Pad indeksa nakon napada u Saudijskoj Arabiji

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Sep.2019, 06:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Pad indeksa nakon napada u Saudijskoj Arabiji

NEW YORK – Na Wall Streetu su u ponedjeljak burzovni indeksi pali zbog geopolitičkih rizika i mogućih gospodarskih posljedica nakon napada na saudijska naftna postrojenja, no energetski je sektor znatno porastao zbog snažnog skoka cijena nafte.

Cijena američke „lake" nafte (WTI) porasla je za više od pet dolara na 60,11 dolara za barel, dok je sjevernomorska nafta „brent" poskupjela za 6,22 dolara na 66,44 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << dolara za barel.

Američki predsjednik Donald Trump je izjavio u ponedjeljka da se čini da Iran stoji iza napada na Saudijsku Arabiju, ali da on želi izbjeći sukob i da treba pričekati i biti siguran tko je počinitelj napada.

"Čini se" da je Islamska Republika gađala naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, ali želimo sa sigurnošću to potvrditi", rekao je novinarima tijekom primanja princa nasljednika Bahreina, princa Salmana bin Hamada Al-Khalife.

Trump je rekao da je odlučan pomoći svom saudijskom savezniku, ali da želi izbjeći rat s Iranom.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Azijska tržišta pala drugi dan uzastopno

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Sep.2019

TOKIO – Azijski su indeksi pali i u utorak, drugi dan zaredom, zbog jačanja geopolitičkih napetosti nakon napada na saudijska naftna postrojenja, no cijene su nafte pale nakon jučerašnjeg snažnog rasta...MSCI Asia Pacific Index oslabio je 0,7 posto. Kinesko tržište srezano je preko 1 posto...Cijene...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.