Wall Street: Nvidia dobitnica dana, novi rekordi za Nasdaq i S&P 500

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Nvidia dobitnica dana, novi rekordi za Nasdaq i S&P 500

NEW YORK - Indeksi na Wall Streetu u petak su doživjeli tek minimalne promjene. 

Ipak, na tjednoj razini glavni indeksi bilježe solidan rast.

Dow Jones je u petak pao 25,23 boda, ili oko 0,1%, da bi se završio na 29.398,08. Ranije tijekom dana, Dow je pao više od 100 bodova. S&P 500 porastao je samo 0,2% do zatvaranja 3.380,16, ali postigao je rekordnu razinu. Nasdaq Composite također je napredovao >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 0,2% do 9 731,18 i postigao je također novi povijhesni vrhunac.

Glavni indeksi dosegnuli su najniže moguće razine oko podneva. Kasnije su se oporavili nakon što je Kayla Tausche iz CNBC-a izvijestila da Bijela kuća razmatra porezne olakšice za kupce dionica u Sjedinjenim državama.

Unatoč prigušenim potezima trgovanja u petak, indeksi bilježe drugi uzastopni pozitivni tjedan. S&P 500 i Dow ovog su tjedna porasli 1,6%, odnosno 1%. Nasdaq je dobio 2,2%. Taj napredak dolazi čak i dok se ulagači suočavaju sa sve većim brojem prijavljenih slučajeva koronavirusa.

Dionice Nvidije porasle su 7% nakon što su njezini kvartalni rezultati nadmašili očekivanja analitičara. Expedia je zaradila 11% od svoje zarade dok su se Newell Brands popeli 3%.

Do sada je više od 77% tvrtki S&P 500 prijavilo zaradu, a otprilike 72% njih premašilo je očekivanja analitičara, pokazuju podaci FactSet-a.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.