Wall Street: Financijski sektor potaknuo rast indeksa

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Okt.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Financijski sektor potaknuo rast indeksa

NEW YORK – Indeksi na Wall Streetu bilježe novi rast, pri čemu je Dow Jones indeks dosegnuo novu rekordnu razinu drugi dan zaredom, što se ponajviše zahvaljuje jačanju financijskog sektora jer se očekuje da će Fed nastaviti s povećanjem kamata.

Dow Jones ojačao je 0,20 posto, na 26,829.39 bodova, S&P 500 je podignut 0,07 posto, na 2.925,51 bod dok je Nasdaq podignut 0,32 posto, na 8.026,09 bodova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Među dobitnicima dana bio je General Motors koji je skočio 2,1 posto nakon što je objavljeno da su GM i Honda ušli u partnerstvo za razvoj samovozećih automobila. Honda će investirati 2,75 milijarde dolara u odjel za autonomna vozila kojim će rukovoditi GM.

Sjajan dan imao je Michael Kors nakon što su analitičari Citigroupa podigli preporuke. Analitičari Citija smatraju da će nedavno preuzimanje Versace podići performanse kompanije. Podigli su preporuke s "neutralno" na "kupiti" uz prognozu da će rezultati za drugo fiskalno tromjesečje biti iznad očekivanja tržišta. Michael Kors i prije Versacea imao je vrlo dobre brojke pa se tako bilježi da u trinaest uzastopnih kvartala nije iznevjerio donji prag očekivanja analitičara s Wall Streeta. Na krilima ovih informacija dionice Michaela Korsa su jučer skočile 2,3 posto, na 67,62 dolara.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.