Wall Street: Dow Jones i S&P 500 blago porasli

Izvor: SEEbiz.eu, 27.Jun.2017, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Wall Street: Dow Jones i S&P 500 blago porasli

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak S&P 500 i Dow Jones indeks blago ojačali, pri čemu su cijene dionica u defanzivnim sektorima porasle, dok su u tehnološkom pale.

Dow Jones ojačao je 0,07 posto, na 21.409 boda, a S&P 500 za 0,03 posto, na 2.439 bodova. Nasdaq indeks oslabio je, pak, 0,29 posto, na 6.247 bodova.

Među 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa najviše su jučer, 0,8 posto, porasle >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << cijene dionica u komunalnom sektoru, a slijedio je telekomunikacijski s rastom od 0,6 posto.

Ti se sektori smatraju defanzivnima, sporije rastu, ali nose veću dividendu.

"Tržište obveznica signalizira usporavanje rasta gospodarstva. Zbog toga defanzivni sektori, poput komunalnog, imaju dobru izvedbu. Ulagači u dionice trenutačno više kupuju u skladu sa signalima s tržišta obveznica", objašnjava Paul Nolte, portfelj menadžer u fondu Kingsview Asset Management.

S druge strane, najviše su jučer pale, za 0,6 posto, cijene dionica u tehnološkom sektoru, koje posljednjih tjedana znatno osciliraju.

"Radi se o dobitonosnoj prodaji pred kraj tromjesečja. No, ne bi me iznenadilo da se početkom srpnja trend preokrene u nadi da će taj sektor ostvariti snažan rast zarada", kaže Tim Ghriskey, direktor u fondu Solaris Asset Management.

Pale su, za 0,2 posto, i cijene dionica u energetskom sektoru jer se cijene nafte ne uspijevaju znatnije oporaviti, premda su od početka godine pale oko 20 posto.

Unatoč smanjenju proizvodnje OPEC-a, ponuda je i dalje velika jer raste proizvodnja nafte u SAD-u i nekim drugom velikim svjetskim proizvođačima, pa su zalihe i dalje na visokim razinama, što onemogućuje rast cijena ′crnog zlata′.

Među dobitnicima se, pak, jučer našao financijski sektor, s rastom od 0,5 posto, jer su u svojim komentarima William Dudley, predsjednik Fedova ogranka u New Yorku, i John Williams, predsjednik Feda u San Francisku, poručili da do kraja godine očekuju još jedno povećanje kamata središnje banke, premda podaci trenutačno ukazuju na usporavanje rasta inflacije i gospodarstva.

A i jučer objavljeno izvješće o neočekivanom padu novih narudžbi za kapitalne proizvode u SAD-u u svibnju pokazuje da najveće svjetsko gospodarstvo nije baš u najboljoj formi.

Zbog toga trgovci na tržištu novca procjenjuju da postoji samo 50 posto izgleda da će do kraja godine Fed još jednom povećati kamate nakon što je od početka godine to već učinio u dva navrata.

A na europskim burzama cijene dionica jučer su osjetnije porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,31 posto, na 7.446 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,29 posto, na 12.770 bodova, a pariški CAC 0,56 posto, na 5.295 bodova.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Wall Street: Dow Jones i S&P 500 u blagom porastu

Izvor: Capital.ba, 27.Jun.2017

NJUJORK, Na Wall Streetu su u ponedeljak S&P 500 i Dow Jones indeks blago ojačali, pri čemu su cijene akcija u defanzivnim sektorima porasle, dok su u tehnološkom pale. Dow Jones ojačao je 0,07 odsto, na 21.409 boda, a S&P 500 za 0,03 odsto, na 2.439 bodova. Nasdaq indeks oslabio je 0,29...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.