Vučić s Rikerom i Palmerom u Njujorku: Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2019, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Rikerom i Palmerom u Njujorku: Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju

Sagovornici su konstatovali da su Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u utorak u Njujorku sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta - v. d. pomoćnikom državnog sekretara Filipom Rikerom i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednik Republike, sagovornici su konstatovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da su Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju.PROČITAJTE JOŠ - PREDSEDNIK U NjUJORKU: Merkel insistira na razgovoru o Kosmetu "sve do rešenja"; Hrvati bi dobro govorili o meni da je Srbija slabaOni su razgovorali i o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi na srpsku robu, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije."Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije", naglasio je predsednik Vučić.Predsednik Srbije i zvaničnici SAD su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VUČIĆ UPOZORAVA IZ NjUJORKA: Njihova snaga je ogromna

Izvor: Večernje novosti, 25.Sep.2019

Predsednik Srbije podvukao da je Amerika zainteresovana za rešavanje kosovskog čvora i hoće da to ne stoji kao zamrznuti konflikt GOVOREĆI o prijemu kod američkog predsednika Donalda Trampa, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da ga je pozvao da dođe u Srbiju. Ljudi u Srbiji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.