Vučić razgovarao sa maestrom Zubin Mehtom

Izvor: Akter, 20.Sep.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa maestrom Zubin Mehtom

Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa maestrom Zubin Mehtom i tom prilikom poručio da će i Beograd dobiti koncertnu dvoranu, čija bi gradnja trebalo da počne 2016. godine, kada se završi rekonstrukcija Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti

Vučić je sa Mehtom razgovarao, neposredno pred početak probe za njegov večerašnji Gala koncert u Kolarčevoj zadužbini.

Premijer je istakao da je za njega velika čast što je pozdravio najvećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << umetnika današnjice, koji je prema njegovim rečima, na čelu Izraelske filharmonije 47 godina i koji 13. godina predvodi Njujoršku filharmoniju.

On je kazao da je sa Mehtom razgovarao o tome da Beograd dobije svoju koncertnu dvoranu, koja bi imala 1.500 mesta i "drugačiji i bolji zvuk".

Precizirao bi da bi izgradnja takve hale koštala oko 50 miliona evra i da bi ona mogla da počne da se gradi, kada se završi rekonstrukcije Narodnog muzeja i Muzeja savremene umetnosti.

"Mehta mi je u razgovoru rekao da Beogradska filharmonija zvuči bolje nego pre 2000. godine", rekao je Vučić posle razgvora.

Dirigent Zubin Mehta večeras će po osmi put nastupati sa Beogradskom filharmonijom, a svoj honorar od nastupa ustupiće Fondaciji Beogradske filharmonije čiji je počasni predsednik.

Na programu koncerta a biće poslednja Mocartova i prva Malerova simfonija - "Jupiter" i "Titan".

Mehta je poslednji put predvodio Beogradsku filharmoniju u junu 2013. godine, na koncertu kojim je započeta kampanja tog orkestra za veliku američku turneju u SAD 2014. godine

Pre beogradskog gostovanja proslavljeni dirigent nastupao je na dobrotvornim koncertima u Napulju i Madridu.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.