Vrijednost digitalnih valuta raste i usljed sankcija Rusija

Izvor: Capital.ba, 01.Mar.2022, 11:44

Vrijednost digitalnih valuta raste i usljed sankcija Rusija

NJUJORKRat u Ukrajini označava prekretnicu u svjetskom poretku, ne samo u vojnom smislu, nego utiče i na upotrebu digitalnih valuta. Foto: EPA Bitkoin, najveća svjetska kriptovaluta, porastao je za više od 15 odsto na više od 43.000 dolara, dok je Eterum skočio za više od 10 odsto. Ova informacija dolazi usljed potvrde najveće kripto berze Binanse da neće blokirati račune ruskih korisnika uprkos pozivima da to učini. Strahuje se da bi Rusi zbog onemogućavanja pristupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << globalnom finansijskom sistemu mogli koristiti digitalnu valutu i tako zaobići zapadne sankcije. Zbog toga je u nedjelju ukrajinski ministar digitalne transformacije Mihail Fedorov pozvao sve glavne kripto berze da blokiraju ruske korisnike. „Ključno je zamrznuti ne samo adrese povezane s ruskim i bjeloruskim političarima, već i sabotirati obične korisnike“, napisao je na Tviteru. U međuvremenu, u Ukrajini se slijevaju milioni bitkoina od donatora. Klix.ba Чланак Vrijednost digitalnih valuta raste i usljed sankcija Rusija се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Cijene nafte i dalje rastu

Izvor: Capital.ba, 01.Mar.2022

NJUJORK – Cijene nafte na svjetskom tržištu danas su u porastu usljed zabrinutosti zbog mogućih prekida u isporuci nakon ruske vojne operacije u Ukrajini i sankcija Moskvi. Foto: RAS SRBIJA U Londonu je cijena sirove nafte iz Sjevernog mora “brent” veća za 5,14 dolara ili 5,25 odsto i iznosi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.