Vrhovni sud SAD izbegao odluku kojom bi bila proširena prava u vezi s nošenjem oružja

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Apr.2020, 18:57

Vrhovni sud SAD izbegao odluku kojom bi bila proširena prava u vezi s nošenjem oružja

Vrhovni sud SAD danas je izbegao da donese krupnu odluku u vezi s pravom na nošenje oružja, u sporu oko nekadašnje zabrane nošenja oružja usvojene od vlasti grada Njujorka.

Sudije Vrhovnog suda odbacile su žalbu grupa koje promovišu pravo na nošenje oružja.

Oni su presudili da nemaju o čemu da odlučuju pošto je grad Njujork ublažio zabranu iznošenja licenciranog oružja bez municije van grada, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << a savezna država Njujork izmenila zakon kako bi sprečila grad da ponovo uvede zabranu.

Vrhovni sud je zatražio od nižeg suda da razmotri da li nova pravila grada Njujorka i dalje predstavljaju problem za vlasnike oružja.

Današnja odluka Vrhovnog suda razočaravajuća je za zagovornike prava na nošenje oružja, dok grupe koje se tome protive mogu da budu zadovoljne.

One su strahovale da bi Sud u kojem konzervativci čine većinu mogao da iskoristi taj slučaj da proširi odluke od pre deset godina kojima je utvrđeno pravo na držanje oružja u kući radi samoodbrane.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.