Vlasnik Čelzija kupuje francuski Strazbur

Izvor: Capital.ba, 23.Jun.2023, 11:57

Vlasnik Čelzija kupuje francuski Strazbur

NJUJORK – Američki konzorcijum BlueCo, koji je prošle godine kupio engleski klub Čelzi, preuzeće i kontrolu nad francuskim premijerligašem Strazbur. FOTO: Pixabay Amerikanac Tod Boeli sa saradnicima kupio je “RC Strasbourg Alsace”. Kako prenose engleski mediji, oni će za većinski paket akcija platiti oko 70 miliona evra, piše Seebiz. „Ovaj sporazum označava novo poglavlje fudbala“, navodi BlueCo u saopštenju. „Počastvovani smo što smo dio ovog istorijskog kluba. Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << strateška investicija će ojačati naše prisustvo u evropskom fudbalu, zajedno sa našim udjelom u klubu Čelzi“, dodaje se. Novi vlasnici su najavili i da će sadašnji predsjednik kluba Mark Keler nastaviti da vodi klub sa stadiona de la Meinau. Sa ovim novim sredstvima klub se nada da će se stabilizovati između četvrtog i osmog mjesta u Ligi 1. Deo navijača francuskog kluba nije pozdravio prodaju kluba – „Boeli, nisi dobrodošao“, poručili su navijači dok su se slikali sa transparentom. Strasbourg je prošle sezone zauzeo 15. mjesto u francuskom šampionatu. Seebiz Чланак Vlasnik Čelzija kupuje francuski Strazbur се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Konzorcijum koji vodi Čelsi kupio i francuski klub

Izvor: B92, 23.Jun.2023

Širi se fudbalski portfolio Toda Boelija i njegovih partnera koji su, posle Engleske, stupili i na tlo Francuske zbog još jedne akvizicije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.