Vladimir Milošević spreman za Njujork

Izvor: RTS, 18.Mar.2013, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Milošević spreman za Njujork

Njujorška koncertna asocijacija umetnika proglasila mladog pijanistu Vladimira Miloševića za "umetnika u usponu". Docent na katedri za klavir FMU osvojio je veliki broj nagrada širom sveta, ali pozive za nastup u Srbiji ne dobija.

Mladom pijanisti Vladimiru Miloševiću nedavno je stiglo svojevrsno priznanje Njujorške koncertne asocijacije umetnika koja ga je proglasila za "umetnika u usponu". Anonimni žiri, među stotinama prijavljenih pijanista iz celog sveta, odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da je upravo on zvezda koja treba da zasija 2014. godine u Njujorku.

Vladimir Milošević je već vlasnik prave kolekcije priznanja i nagrada koje je osvojio na pijanističkim takmičenjima širom sveta. Priznanje koje podrazumeva nastup sa simfonijskim orkestrom u Njujorku mu je posebno važno.

"Jako je teško odavde, iz Srbije, dobiti mogućnost da se nastupi na jednom tako prestižnom mestu, kao što je Njujork - centar umetnosti uopšte", kaže Milošević.

Sa druge strane, ovaj mladi docent na katedri za klavir FMU, relativno je nepoznat domaćoj publici, jer retko nastupa u našim koncertnim prostorima.

Vest iz Njujorka nije izgleda bila podsticajna za naše koncertne agencije i promotere.

"Jednostavno ne dobijam pozive odavde. Najčešće su koncerti u inostranstvu. To je izgleda lakše dobiti koncert sa orkestrom u Njujorku", kaže Milošević.

I ne samo u Njujorku. Već sledećeg meseca na poziv čuvenog dirigenta Valerija Gergijeva sviraće sa našim violončelistom Draganom Đorđevićem u dvorani Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu.

Neveselu realnost koja se odnosi na domaće talente prima sportski, sa osmehom: "Šta mi drugo preostaje?".

Preostaje njegova želja da svojim izvanrednim, nadahnutim interpretacijama ljudima pokloni nešto što će ih učiniti srećnim. Vladmir Milošević to svakako ume.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.