Violinisti nagrada za humanitarni rad

Izvor: NaDlanu.com, 06.Mar.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Violinisti nagrada za humanitarni rad

NJUJORK, 6. marta 2012. (Beta-AP) - Mladi američki violinista koji je iskoristio svoj muzički talenat kako bi prikupio više od pet miliona dolara za medicinska istraživanja dečijih bolesti, dobiće u utorak nagradu "Džeferson", jedno od najviših državnih priznanja u SAD.

NJUJORK, 6. marta 2012. (Beta-AP) - Mladi američki violinista koji je iskoristio svoj muzički talenat kako bi prikupio više od pet miliona dolara za medicinska istraživanja dečijih bolesti, dobiće u utorak nagradu "Džeferson", jedno od najviših državnih priznanja u SAD.Džordan Urbah (20) iz Roslina, u državi Long Ajlend, koji je nastupao na dobrotvornim koncertima u Karnegi holu, Linkoln centru i drugim uglednim salama, osnovao je "Koncerte za lek" kada je imao sedam godina.Od tada je prikupio 5,1 milion dolara za borbu protiv dečijih neuroloških oboljenja. Zaradom od njegovih koncerata finansirano je 12 operacija, rad pedijatrijskih bolnica u Africi i Salvadoru, kao i specijalni program za decu u Dečijoj bolnici Mot na Univerzitetu u Mičigenu.Urbah je jedan od četvoro Amerikanaca mladjih od 25 godina koji su dobili nagradu "Džeferson" pod nazivom "Oni koji menjaju svet", rekao je Sem Berd, koji je sa Žaklinom Kenedi Onazis i senatorom Robertom Taftom 1972. ustanovio to priznanje poznato i kao Nobelova nagrada za javne zasluge".Dobijanje nagrade "Džeferson" je "ogromna čast" i priznanje koje mladi ne očekuju, kazao je Urbah dan pred uručenje nagrada.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.