Veternik: Otvorena sportska hala za stonotenisere sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veternik: Otvorena sportska hala za stonotenisere sa invaliditetom

U novosadskom prigradskom naselju Veternik svečeno je puštena u rad specijalizovana sportska hala za stonotenisere sa invaliditetom. Stonoteniserima je na raspolaganju hala od 280 kvadratnih metara, sa najsavremeniim klima uređajima i tuš kabinama. Osim toga, ugrađena je najsavremenija tarafleks podloga. Dobrotvor je profesor neurologije na Univerzitetskoj bolnici u Njujorku, Novosađanin dr Aleksandar Berić koji je u izgradnju hale uložio više od 150 hiljada evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Rekreativno igram stoni tenis a i profesionalno sam radio sa pacijentima koji imaju hroničnu povredu kičmene moždine, pa je proizašla potreba da kao čovek i stručnjak pomognem tim ljudima. Čuo sam da nema u Novom Sadu specijalizovana sala za te sportiste, kojima su potrebni, pre svega dobri uslovi za bavljenje ovim sportom, jer oni imaju posebne potrebe, i to mi je bio povod da uložim svoj novac u ovu salu. Srećan sam kada vidim zadovoljna lica pre svega sportista, a i svih ljudi koji su pomogli da se ovaj projekat realizuje",  kaže dr Aleksandar Berić.

"Izgradnjom ove hale, stekle su se mogćnosti za idealan rad sa svim pogonima našeg kluba. Posebno me raduje što ćemo na ovaj način prilagoditi termine treninga za školarce. Sala nam je na raspolaganju dvadeset četiri časa i time su stvoreni idealni uslovi za postizanje vrhunskih rezultata. Neizmernu zahvalnost dugujemo dr Aleksandru Beriću i njegovoj supruzi Karmen, koji su nam omogćili najsevreenije uslove za rad u Srbiji i okruženju.Trudićemo se da im našim rezultazima na domaćoj i međunarodnoj sceni uzvratimo na najbolji mogućin način" , kaže osnivač našeg najmlađeg Stonoteniskog kluba sportista sa invaliditetom "Tvrđava - 021" - naš proslavljeni paraolimpijac Ilija Đurašinović.

Inače Ilija Đurašinović je uložio sopstvena sredstva, zarađena od nadoknada sa parolimpijskih svetskih i evropskih takmičenja, u infrastrukturu kluba i organizaciju tradicinalnog međunarodnog turnira "Kanjiža open" na kojem je ove godine učestvovalo 10 evropskih zemalja.

Sudeći po onoj narodnoj "dobar se dobrom raduje", nije ni čudo što je stonoteniserima novosadske Tvrđave veoma brzo nakon osnivanja stigao i krov nad glavom.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.