Vesti u Crnoj Gori sa dugogodišnjim donatorima iz Amerike: Uvek uz svoj kraj i narod

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2017, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vesti" u Crnoj Gori sa dugogodišnjim donatorima iz Amerike: Uvek uz svoj kraj i narod

Našim čitaocima verovatno su poznata imena Šaćira Mačkića, rodom iz Plava, Mehmeda, Haljilja i Hasima Hota iz Gusinja i mnogih drugih dobrih ljudi sa severa Crne Gore koji godinama, a neki i decenijama, žive i rade u Njujorku i redovno, posredstvom Humanitarnog mosta "Vesti" i našeg saradnika i humanitarca Hida Muratovića, pomažu siromašnima i bolesnima u rodnom kraju.

I ovo leto (obično dolaze jednom godišnje) >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neki od njih iskoristili su da, samostalno ili sa porodicom, dođu u Plav i Gusinje, nadišu se čistog vazduha podno Čakora, nagledaju lepote Alipašinih izvora, okupaju u Plavskom jezeru i sretnu prijatelje iz detinjstva.

- Prvi put sam došao sa porodicom, imam dve ćerke i dva sina, u Americi sam duže od dve decenije. Lepo je u Njujorku, još lepše na rodnoj grudi. Upravo sinu Esadu pokazujem lepote Plavskog jezera i mog rodnog kraja. Hoću da i on zna ko je i odakle je i da nikada ne zaboravi svoje korene - priča Šaćir Mačkić.

Ovaj dobričina više puta godišnje, siromašnima, ostarelima i bolesnima šalje novčane priloge, koje prikuplja zajedno sa ostalim "Amerikancima" poreklom iz Plava i Gusinja.

- Divno je ovde, lep kraj, dobri i gostoprimljivi ljudi, doći ću uskoro ponovo - ističe Šaćirov sin Esad.

Ceo tekst o dobrotvorima iz Amerike pročitajte na VESTI DIGITAL.

Zavisno od toga da li korisitite android ili apple platformu aplikaciju možete skinuti sa:

za Apple uređaje: https://appsto.re/de/XSioib.i

za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.publiss.client.p999R6wI&hl=en

VESTI ZA OVDE ILI ZA PONETI. AKO IMATE MOBILNI UREĐAJ - PONESITE.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.