Izvor: Radio 021, 05.Maj.2019, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Njujork dobio prvu muslimansku patrolu

Oformljena je prva civilna "Muslimanska patrola" u SAD, koja će preventivno delovati na zaštiti muslimana u Bruklinu, jednoj od pet oblasti Njujorka, prenosi Njujork Tajms.

Nenaoružana civilna patrola će sarađivati sa policijom, kako bi zajedno pomogli svojim komšijama da se u zajednici ponovo izgradi poverenje prema muslimanima.

Kako navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Njujork Tajms, pojačana kampanja mržnje podstakla je policiju u Njujorku i drugim velikim gradovima da određenim danima proširuju patrole oko džamija i islamskih centara.

Jedan od prvih 30 pripadnika patrole, Maen Ali, kaže da je bio veoma zabrinut za sigurnost svoje dece, ali da je tada "doneo odluku da se treba usprotiviti".

U pitanju je nešto slično straži u komšiluku, "samo na steroidima", rekao je zamenik predsednika "Muslimanske patrole" Nor Rabah.

Navode da je plan ovog volonterskog projekta nadgledanje tri islamske škole u Bruklinu, kao i obližnjih džamija i železničkih stanica u Bej Ridžu i Sanset parku, gde je mnogobrojna muslimanska zajednica.

Patrola za sada poseduje dva automobila, a plan je da se taj broj do kraja meseca poveća na pet.

Navodi se da se grupa finasira samostalno, tj. od donacija za kupovinu automobila i plavih uniformi za članove, i da je policijska uprava 72. policijske stanice nedavno održala obuku za pripadniike patrole.



Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.