United Group preuzima bugarskog operatora Vivacom

Izvor: SEEbiz.eu, 08.Nov.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

United Group preuzima bugarskog operatora Vivacom

SOFIJA - United Group, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, danas je saopštila da je postigla dogovor o kupovini Vivacom, najvećeg operatora u Bugarskoj.

Ta akvizicija je druga po redu od marta 2019, kada je investicioni fond BC Partners, sa sedištem u Njujorku i Londonu, kupio United grupu u jednoj od najvećih transakcija u regionu.

Akvizicija će ubrzati rast United grupe, proširiti njenu geografsku prisutnost i potvrditi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << njen položaj regionalnog lidera u ovoj industriji, navodi se u saopštenju i dodaje da će preuzumanje Vivakoma biti okončano u drugom kvartalu 2020. godine, nakon dobijanja dozvole od antimonopolske komisije.

Kupovina bugarskog operatra će biti realizovana kroz kredit i sopstvena sredstva United grupe.

United grupa već posluje u šest zemalja regiona i u njenom vlasništvu su SBB, Telemah (Telemacha), N1, Nove S, a zapošljava više od 4.400 ljudi.Vivacom ima 1,8 miliona korisnika i prva je telekomunikaciona kompanija u Bugarskoj koja pruža napredne servise kao što su optički internet, mobilna telefonija i digitalna televizija privatnim i poslovnim korisnicima.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.