Uma Turman konačno progovorila o odnosu s Harvijem Vajnstinom

Izvor: B92, 03.Feb.2018, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uma Turman konačno progovorila o odnosu s Harvijem Vajnstinom

Glumica je u intervjuu za Njujork Tajms ispričala da je prvu neprijatnost s Harvijem Vajnstinom doživela 1994, u vreme velikog uspeha filma "Petparačke priče" Kventina Tarantina, koji je Vajnstin producirao, a u kojem je Turman igrala jednu od glavnih uloga.

Prema njenim rečima, holivudski producent, kojeg su desetine žena optužile za napastovanje, tada se tokom njihovog sastanka u hotelskoj sobi u Parizu pojavio u sada već ozloglašenom kućnom ogrtaču i zatim joj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nudio da odu u saunu.

Rekla mu je da je 'smešan' i pobegla.

"Nisam osetila veliku prijetnju. Imala sam više utisak kao da je u pitanju neki luckasti, ekscentrični ujak", prisetila se.

Zatim ju je, kako je rekla, prvi put napao u londonskom hotelu Savoj.

"Pokušao je da se skine i radio je mnoge neprijatne stvari, ali nije otišao do kraja i zaista nasrnuo na mene", objasnila je.

Sledeći dan joj je poslao buket žutih ruža, u znak izvinjenja, a ona je odlučila da se vrati u hotel i suoči se s njim.

Povela je prijatelja koji ju je čekao u predvorju.

"Ako drugima uradiš ono što si uradio meni, izgubićeš posao, reputaciju, svoju porodicu. To ti obećavam", upozorila je tada Vajnstina.

Njegov odgovor na to bio je da će je uništiti.

Portparol Harvija Vajnstina potvrdio je iskaze Ume Turman kada su u pitanju susreti u Parizu i Londonu, ali tvrdi da joj nikad nije pretio uništenjem karijere.

"Gospodin Vajnstin priznaje da se nabacivao gospođi Turman u Engleskoj nakon što je njene signale u Parizu pogrešno protumačio", rekao je, tvrdeći da su sve do sporne večeri u Parizu imali 'flertujući i zabavan radni odnos' i da se Vajnstin za tadašnje propuste 'odmah izvinio'.

Turmanova je izjavila i da se oseća krivom za sve žrtve koje su došle posle nje.

"Ja sam jedan od razloga što je neka mlada cura otišla sama u njegovu sobu. Poput jagnjadi, sve su išle na klanje jer su bile uverene da im neko neće raditi nešto nezakonito samo zato što što ima poziciju moći. A radio im je. Tako da sam ja istovremeno i žrtva tog ponašanja, ali i osoba koja ga je svojim ćutanjem dalje omogućila", rekla je.

Glumica je s Harvijem Vajnstinom sarađivala na sedam filmova, a krajem prošle godine je na svom Instagram profilu istakla da će uskoro govoriti o njihovom odnosu.

U postu je napisala da svima čestita Dan zahvalnosti, osim Harviju, za kojeg joj je drago da se stvari polako raspliću.

"Ne zaslužuješ metak u glavu", poručila mu je tada.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.