Ukradeni podaci Mastercardovih kupaca

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Avg.2019, 07:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradeni podaci Mastercardovih kupaca

NEW YORK -Otprilike 90.000 kupaca vjerojatno je pogođeno curenjem podataka u Mastercard bonus programu "Priceless Specials", javljaju mediji.

Procesom su zahvaćeni popisi s kompletnim brojevima platnih kartica. U prvim popisima, koji su postali poznati u ponedjeljak, brojevi su bili neprepoznatljivi, osim posljednje četiri i prve dvije znamenke. Međutim, Mastercard je kupcima sada rekao da je "moguće" zahvaćen i broj njihove platne kartice s kojom su se pretplatili >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na program.

Ipak, pridruženi datum isteka i kontrolni broj na poleđini kartice nisu bili dio curenja podataka. Tako se brojevi kompromitovanih kartica ne mogu izravno koristiti za kupovinu na Internetu, jer je upitan datum isteka. Prema sadašnjim saznanjima, ni rok trajanja, ni kontrolni broj nisu zabilježeni u aplikaciji "Priceless" i uopće ne bi trebali biti uključeni u bazu podataka.

Mastercard je istaknuo da je davatelj usluga "pretrpio sigurnosni incident". Ne postoji veza s mrežom plaćanja Mastercard-a. Ali još uvijek postoji rizik da internetski kriminalci s cirkuliranim informacijama poput e-pošte, datuma rođenja, broja mobilnog telefona ili adrese mogu poslati na primjer lažne e-poruke kako bi dobili lozinke klijenata.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

PRIPAZITE: Ukradeni podaci masterkard kartica

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019

Kartičarska kuća Masterkard je saopštila da je "moguće" da je curenjem podataka oko 90.000 kupaca zahvaćen i broj njihove platne kartice s kojom su se pretplatili na bonus program "Prajsles spešals"...Foto: Promo/MasterCard..Procesom su zahvaćeni popisi s kompletnim brojevima platnih kartica,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.