Uhapšeno 700 ljudi, blokirali Bruklinski most

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2011, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 700 ljudi, blokirali Bruklinski most

Policija u Njujorku uhapsila je oko 700 aktivista pokreta "Okupirajte Vol strit" koji su protestovali zbog pohlepe multinacionalnih kompanija, globalnog zagrevanja, socijalne nejednakosti i visoke nezaposlenosti.

Policija je reagovala kada je nekoliko hiljada demonstranata sa dela Bruklinskog mosta predviđenog za pešake prešlo na put kojim se odvija saobraćaj.

"Trebalo je da demonstranti ostanu na delu mosta koji je za pešake, ali neki od njih su krenuli kolovoznom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << trakom, pa je policija na Bruklinskom mostu počela da hapsi", izjavio je portparol policije.

Prekid saobraćaja preko Bruklinskog mosta trajao je nekoliko sati. Prethodno su preko istog mosta prešle dve grupe demonstranata, bez ikakvog incidenta. Jedna je bila grupa protivnika genetski modifkovane hrane, a druga grupa protestuje zbog siromaštva.

Aktivisti pokreta "Okupirate Vol strit" započeli su demonstracije u finansijskom distriktu još pre dve nedelje. U više navrata sukobili su se sa policijom, koju optužuju da preterano reagovanje.

Njihovu nameru da na Vol stritu razapnu šatore, policija je zabranila, posle čega su organizovali protestne šetnje pod donjem Menhetnu. Dosad su uspevali da privuku do 1.500 učesnika. U subotu je taj broj povećan, jer se proširila vest da ih podržati bend Radiohed.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.