Uhapšeni demonstranti protiv Vol strita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni demonstranti protiv Vol strita

NJUJORK -

Više od 700 učesnika protesta protiv Vol strita uhapšeno je u sinoć u Njujorku, prilikom pokušaja prelaska preko Bruklinskog mosta.

Učesnici protesta pod parolom „Okupiraj Vol strit“, izazvali su privremeno zatvaranje mosta protestujući protiv, kako su rekli, korporacijske pohlepe, socijalne nejednakosti i drugih pojava, preneo je Glas Amerike.

„Ekonomija se raspada svuda oko nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ljudi umiru od gladi, nemaju posao i kada prođete ulicama Menhetna vidite više beskućnika nego što ste mogli da zamislite, a s druge strane vidite pohlepu ovih korporacija, čiji predstavnici idu na milionska putovanja po svetu“, navela je jedna od učesnica višednevnih protesta u Njujorku.

Njujorška policija je saopštila da je uhapsila jedan broj učesnika protesta, koji su prešli sa pešačkih površina na saobraćajne trake i zaustavili saobraćaj.

Na veb sajtu protesta „Okupiraj Vol strit“ ističe se da akcija nema lidere i da pristalice već dve nedelje žive u šatorima podignutim u njujorškoj finansijskoj četvrti.

Slična akcija, pod nazivom „Preuzmi Boston“, organizovana je protiv sedišta Američke banke u Bostonu, gde je uhapšeno više od dvadeset demonstranata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.