Ubijao, žive sahranjivao sve koji su mu se našli na putu: Evo kolika kazna očekuje NAJPOZNATIJEG KRIMINALCA EL ČAPA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jul.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijao, žive sahranjivao sve koji su mu se našli na putu: Evo kolika kazna očekuje NAJPOZNATIJEG KRIMINALCA EL ČAPA

Žoakina "El Čapa" Guzmana jednog od najmoćnijih i najpoznatijih svetskih kriminalaca očekuje doživotna kazna kada se bude pojavio u sudu u Nju Jorku ove srede.

Guzman, šezdesetdvogodišnji bivši lider moćnog Sinaloa narko-kartela, je osuđen u februaru za kriminalne radnje koje su trajale četvrt veka, uključujući trgovinu stotine tona kokaina, heroina, metamfetamina i marihuane u Sjedinjene Američke Države.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Optužnica, koja takođe obuhvata i pranje novca i krivična dela povezana sa oružjem, povlače sa sobom obaveznu doživotnu kaznu.

Guzman se smatra jednim od najmoćnijih kraljeva droge još od kolumbijskog Pabla Eskobara, ubijenog u pucnjavi sa policijom 1993.

"El Čapo" ("Kratki") je bio vođa još uvek moćne Sinaloa organizacije.

Za vreme tromesečnog sudskog postupka u Nju Jorku, porota je čula dokaze Guzmanovih nedela. Svedoci su opisali vođu kartela kako bije, ubija i čak žive sahranjuje sve one koji su mu stali na put, uključujući potkazivače i članove protivničkih bandi.

Barem jedna Guzmanova žrtva - žena, koja kako kažu tužioci, je preživela pokušaj ubistva od strane vođe - će govoriti u sredu na dan izricanja presude.

Guzman je počeo svoju karijeru radeći u poljima kanabisa u svojoj matičnoj državi Sinaloi. Sada će po svemu sudeći provesti ostatak svojih dana u "Alkatrazu Rokisa" (Rockies, planinski lanac na zapadu SAD-a) - federalni zatvor sa maksimalnim obezbeđenjem u Florens, Kolorado.

Od njegovog izručenja od strane Meksika 2017. godine, Guzmana su držali u samici u zatvoru visoke sigurnosti na Donjem Menhetnu.

U Sredu, Guzman će - poznat takođe po svojim bekstvima iz meksičkih zatvora 2001. i opet 2015. godine - videti svoju ženu Emu Koronel i dve kćerke po zadnji put.

Specijalni tužilac Nju Jorka za narkotike, Bridžet Brenan, je potvrdila da uklanjanjem "El Čapa" iz jednačine nije smanjilo uticaj Sinaloa narko-kartela.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.