(UŽIVO) RUSKI AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI SLETEO U NJUJORK

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(UŽIVO) RUSKI AVION SA HUMANITARNOM POMOĆI SLETEO U NJUJORK

Avion, koji je preleteo oko 8.000 kilometara, sleteo je u američki grad najgore zahvaćen korona virusom. Teret sadrži zaštitne maske za lice, kao i drugu medicinsku opremu.

Ruska vojna letelica, koja je prevozila zalihe potrebne za borbu protiv epidemije korona virusa, sletela je u Njujork. Transport je poslat nakon što je predsednik Tramp prihvatio ponudu pomoći od Vladimira Putina.

Dostava je dogovorena od strane ruskog i američkog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom telefonskog razgovora. Vladimir Putin i Donald Tramp razgovarali su o pandemiji Covid-19, kao i o velikoj nestašici zaštitnih sredstava u SAD-u, navodi se u saopštenju Pres službe Kremlja.

Russia sends plane loaded with medical equipment to the U.S. to help fight the coronavirus pandemic after a call between Russian President Putin and President Trump https://t.co/2EoMQMDrmw pic.twitter.com/5YYLQxY38y

— CBS News (@CBSNews) April 1, 2020

Moskva je rekla da je odlučila da pomogne pošto pandemija korona virusa "utiče na sve bez izuzetka i globalne je prirode". Tramp je sa svoje strane opisao pošiljku kao "lepu" i "veoma, veoma veliku" pomoć Rusije.

SAD je jedna od najgore pogođenih zemalja pandemijom, jer je korona virus zarazio oko 200.000 ljudi, a broj smrti je nadmašio 4.100.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.