Tupakov prsten prodat za rekordnih milion dolara

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 08:01

Tupakov prsten prodat za rekordnih milion dolara

Zlatni prsten sa rubinom i dijamantima koji je nosio legendarni reper Tupak Šakur u svom poslednjem javnom nastupu prodat je u utorak za milion dolara na aukciji u Njujorku.

Pobednička ponuda bila je znatno iznad procene Sotbija od 200.000 do 300.000 dolara, što ga čini najvrednijim prodatim hip-hop artefatom, saopštila je aukcijska kuća. Američki reper nosio je prsten u svom poslednjem javnom nastupu na dodeli MTV video muzičkih nagrada 4. septembra 1996. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dizajnirao je prsten po krunama srednjovekovnih evropskih kraljeva, dodao je Sotbi. Na prstenu je ugravirano 'Pac & Dada 1996', koji se odnosi na njegovu devojku Kidadu Džons.

Zlatni prsten u obliku krune optočen je manjim dijamantima, a u sredini je nebrušeni rubin okružen sa dva brušena dijamanta.

Prodaja je bila deo namenske hip-hop aukcije kojom se obeležava 50 godina žanra u avgustu ove godine. Shakur se smatra jednim od najvećih repera svih vremena sa 75 miliona prodatih ploča. Bio je centralna figura hip-hop scene sa Zapadne obale sa sedištem u Los Anđelesu koja se sukobila sa rivalskim reperima sa istočne obale u Njujorku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Tupakov prsten prodat za rekordnih milion dolara

Izvor: Radio 021, 27.Jul.2023

Zlatni prsten, koji je slavni reper Tupak Šakur nosio na svom poslednjem nastupu, prodat je za milion dolara na aukciji u Njujorku.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.