Trgovinski deficit SAD i dalje pada

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Apr.2015, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski deficit SAD i dalje pada

NJUJORK - Trgovinski deficit SAD je u februaru pao na najniži nivo u proteklih pet i po godina zahvaljući novom smanjenju uvoza nafte i naftnih derivata.

Hronično deficitarna trgovinska razmena SAD sa ostatkom sveta, prema desezoniranim podacima u februaru je smanjena na 35,4 milijarde dolara, što je pad od 16,9 odsto u odnosu na januar, saopštilo je američko ministarstvo trgovine, piše AFP.

Prodaja američke robe i usluga u inostranstvu je u februaru >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << bila manja za 1,6 odsto, i iznosila je 186,2 milijarde dolara, dok je uvoz pao za 4,4 odsto, na 221,7 milijardi dolara, i to je najveće smanjenje u proteklih šest godina.

Iznenađujuća činjenica je da je izvoz američke robe u februaru bio rekordan, bez obzira na jak dolar u odnosu na ostale valute.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.