Tramp o Rohaniju: Siguran sam da je on DIVAN ČOVEK

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2018, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp o Rohaniju: Siguran sam da je on DIVAN ČOVEK

Tramp je doputovao u Njujork povodom sednice Generalne skupštine UN

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas da ne planira sastanak sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem, ali je nagovestio da je otvoren za takav susret u budućnosti.

Pročitajte i:

- Uprkos zahtevima, ne planiram sastanak sa iranskim predsednikom Hasanom Rohanijem. Možda nekada u budućnosti. Siguran sam da je on divan čovek - napisao je Tramp na "Tviteru".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
.

Glavni savetnik vrhovnog iranskog vođe ajatole Alija Hameneija rekao je ranije da nikada neće biti prihvaćena ponuda Vašingtona o sastanku sa iranskim liderima, uključujući Hameneija.

Ponudu je uputio američki državni sekretar Majk Pompeo u emisiji "Foks njuza" u nedelju, 23. septembra.

- Trampov i Pompeov san se nikada neće ostvariti - izjavio je iranski savetnik Ali Akbar Velajati.

Tramp je u julu izjavio da je spreman da se sastane sa Rohanijem bez preduslova. On je prethodno povukao Ameriku iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu i ponovo uveo sankcije Teheranu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.