Tencent Music želi izlistavanje u SAD-u

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Okt.2018, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tencent Music želi izlistavanje u SAD-u

NEW YORK - Kineski Tencent Music podnio je jako iščekivani zahtjev za izlistavanjem svojih dionica u SAD-u, što bi mogla biti jedna od najvećih američkih inicijalnih javnih ponuda kineskih tvrtki.

Matična tvrtka Tencent Musica je kineski tehnološki div Tencent Holdings, a među dioničarima je i Spotify. Zahtjev za uključivanjem na burzu u SAD-u dolazi uslijed rasta industrije online glazbe, usprkos trenutnim problemima povezanim s piratstvom.

Većina slušatelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << osobito onih bez pristupa osobnom računalu, sluša glazbu putem aplikacija pametnih telefona kao što su Spotify ili Tencent Music.

Prema izvješćima, Tencent Music traži vrednovanje od oko 25 milijardi dolara.

Zatražio je da trguje pod simbolom TME.

Tencent Holding, koji je najveća kineska kompanija za društvene medije, također upravlja kineskom društvenom mrežom WeChat.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.