Telo milionera pronađeno raskomadano motornom testerom: Kamere snimile ubicu, sestra umalo naletela?

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 11:06

Telo milionera pronađeno raskomadano motornom testerom: Kamere snimile ubicu, sestra umalo naletela?

Milionera Fahima Saleha (33) pronašli su u sredu mrtvog u njegovom stanu u Njujorku. Stravičan prizor zatekla je njegova sestra, zabrinuta jer se nije javljao.

Kada je ušla u stan, videla je da su njegovi glava i udovi odsečeni motornom testerom koja je i dalje bila uključena u struju. Prema prvim informacijama, svi delovi tela stavljeni su u plastične vreće.

Navodno su kamere u zgradi snimile osumnjičenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s rukavicama, kapom i maskom kako ulazi u lift sa Salehom, piše CNN, a prenosi Večernji list.

Saleh i osumnjičeni zajedno su otišli do njegovog stana na sedmom spratu, a kada su izašli iz lifta, napao ga je. Saleh je pao na pod, ali i dalje nije poznato da li ga je napadač upucao ili omamio.

Zbog načina kako je organizovan napad, policija smatra da je reč o profesionalnoj likvidaciji.

"Osumnjičeni je imao sa sobom kovčeg, očigledno je reč o profesionalcu", rekao je neimenovani izvor iz policije. Policiju je iznenadilo što je na licu mesta pronašla vrlo malo krvi, s obzirom na to da je Saleh potpuno bio raskomadan, pa se smatra da je veći deo uklonio napadač. Istraživači pokušavaju da utvre da li upravo Salehova sestra prekinula ubicu u sklanjaju delova tela i da li ubojica iskoristio drugi izlaz kako bi napustio zgradu. "I dalje ne znamo šta je motiv", rekao je portparol policije. Saleh je nekadašnji vebsajt developer koji je postao izvršni direktor kurirske službe u Lagosu, Nigeriji, a milioner je nedavno kupio luksuzni stan na Menhetnu za dva miliona dolara.

Prema rečima njegovih prijatelja, Saleh je svoje bogatstvo stekao sam, a njegova strast bili su gedžeti i videoigrice. Kako kažu, uživao je da dovodi tehnološke firme u nerazvijene zemlje kao što su Nigerija i Indonezija. Sin je bangladeških imigranata, a već kao tinejdžer naučio je da kodira i razvija aplikacije. Potom je diplomirao na Univerzitetu Bentli, a već tada je imao uspeha s aplikacijom “PrankDial” koja je napravljena tako da se upućuju šaljivi telefonski pozivi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.