„Tamo i ovde“ u bioskopima

Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Avg.2009, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Tamo i ovde“ u bioskopima

BEOGRAD - Nagrađivani film režisera i scenariste Darka Lungulova „Tamo i ovde“ počeće da se prikazuje u bioskopima u Srbiji od 10. septembra, najavio je distributer „Sinears“, prenela Beta.

Premijerno prikazan u martu na beogradskom Festu, „Tamo i ovde“ je potom u maju osvojio nagradu za najbolju njujoršku priču na prestižnom festivalu „Trajbeka“ u NJujorku, dok je Mirjana Karanović proglašena za najbolju >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << glumicu na festivalima „Sinema siti“ u Novom Sadu i „Sofest“ u Sopotu.

Lungulov je u Sopotu nagrađen kako najbolji režiser, a tumač glavne uloge Amerikanac Dejvid Tornton je proglašen najboljim glumcem na festivalu „Hoboken“ u SAD. „Tamo i ovde“ je dobio specijalnu nagradu na japanskom festivalu „Skip siti“.

U „Tamo i ovde“ propali njujorški muzičar (Tornton) prihvata ponudu srpskog emigranta (Branislav Trifunović) da dođe u Srbiju i oženi njegovu devojku kako bi dobila papire za ulazak u SAD. u Beogradu Amerikanac se neplanirano zaljubljuje u emigrantovu majku (Karanović). U ostalim ulogama su pop pevačica Sindi Loper, Jelena Mrđa, Anton Pagan, Maks King, Freda Lomski i drugi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.