Talibani: Hakani nije ubijen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Avg.2012, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani: Hakani nije ubijen

KABUL -

Portparol talibana u Avganistanu Zabiulah Mudžahid demantovao je pisanje Njujork tajmsa da je ubijen Badrudin Hakani, operativni komandant i sin osnivača moćne Hakani militantne mreže koja se dovodi u vezu s Al Kaidom.

"Brojni mediji su izvestili da je Badrudin Hakani ubijen. Želimo da obavestimo sve medije da ova vest nije tačna", naveo je kasno sinoć Mudžahid u mejl poruci upućenoj medijima.

Mudžahid je potvrdio da je Hakani živ i zdrav >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da se nalazi u Avganistanu, prenosi agencija AP.

Njujork tajms je objavio, a mnogi mediji preneli, da je u petak, 24, avgusta, u napadu bespilotnih letilica na pakistanski plemenski pojas poginulo najmanje 18 ljudi, čime su okončani jednonedeljni napadi koji su obnovili tenzije između Pakistana i SAD, a u kojima je "možda ubijen bitan militantni lider".

Visoki američki zvaničnici naveli su da imaju "jake indicije da je Badrudin Hakani, operativni komandant Hakani mreže, koji je odgovoran za neke od najspektakularnijih napade na američke vojne baze i na avganistanske gradove u poslednjih nekoliko godina, ubijen u napadu američkim bespilotnim letilicama prošle nedelje", piše Njujork tajms.

"Glasine da je on ubijen je nova propaganda (naših) neprijatelja", rekao je portparol talibana u Avganistanu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.