TUŽNE VESTI ZA 1. MAJ: Napustio nas je legendarni sportski as i voditelj

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 10:47

TUŽNE VESTI ZA 1. MAJ: Napustio nas je legendarni sportski as i voditelj

Šampion u svoje vreme.

Dvostruki šampion Svetske serije u američkom fudbalu i legendarni TV voditelj Majk Šenon preminuo je u 84. godini.

Bivši as Sent Luis Kardinalsa proveo je devet sezona igrajući za tim između 1962. i 1970. pre nego što je nastavio sa plodonosnom karijerom.

Pomogao je ekipi da osvoji Svetsku seriju 1964. godine, kada su pobedili Njujork Jenkise sa 4-3 i osvojili sedmu titulu, onda su osvojili sledeću titulu 1967. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobedivši Boston Red Sok 4-3.

He was our voice, our friend, and an icon for generations.

We are heartbroken to learn of the passing of Cardinals legend and St. Louis native son Mike Shannon. pic.twitter.com/4JPRbnUUaj

— St. Louis Cardinals (@Cardinals) April 30, 2023

Penzionisao se 1970. nakon što mu je dijagnostikovan nefritis sa bubrežnom bolešću, sa kojom je izdržao dugu borbu. To je prevazišao, uzeo mikrofon 1972. godine i decenijama bio jedno od najvoljenijih lica američke sportske televizije.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.