TRAMP U VELIKOM PROBLEMU: Mora HITNO da iskešira 450 MILIONA dolara, ili...

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 10:21

TRAMP U VELIKOM PROBLEMU: Mora HITNO da iskešira 450 MILIONA dolara, ili...

Bivši predsednik je izgubio drugi po redu građanski spor

Državni tužilac Njujorka Letiša Džejms saopštila je da je spremna da pokrene proces zaplene imovine bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa ukoliko on ne bude u mogućnosti da isplati 454,8 miliona dolara određenih presudom.

Trampu je u petak naloženo da isplati 354,8 miliona dolara i dodatnih 100 miliona u kamati nakon što je sudija Artur Engoron utvrdio da je bivši predsednik lažno predstavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neto iznos novca koju poseduje kako bi dobio povoljnije uslove pozajmice.

- Ako nema sredstava da plati, tražićemo mehanizme za izvršenje presude na sudu i zahtevaćemo od sudije da zapleni njegovu imovinu - rekla je Džejms u intervjuu za ABC njuz.

Ona je spomenula Trampov neboder na Vol stritu i istakla da finansijski prekršaji nisu bez posledica.

Ovo predstavlja drugi građanski spor koji je Tramp izgubio, nakon prethodnog koji je dobila autorka Džin Kerol.

Ona je bivšeg predsednika optužila za silovanje, a Trampu je naređeno da joj isplati 83,3 miliona dolara odštete.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Trampu prijeti zapljena imovine

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024

NJUJORK - Državni tužilac Njujorka Letiša Džejms saopštila je da je spremna da pokrene proces zapljene imovine bivšeg predsjednika Amerike Donalda Trampa ako on ne bude u mogućnosti isplatiti 454,8 miliona dolara određenih presudom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.