Svet u STRAHU: Nakon Njujorka, PANIKA u Londonu - taksi naleteo na pešake

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2017, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svet u STRAHU: Nakon Njujorka, PANIKA u Londonu - taksi naleteo na pešake

Policija na mestu događaja

Britanska policija saopštila je danas da se ozbiljan sudar dogodio u kvartu Kovent Garden, popularnom turističkoj lokaciji u Londonu, ali je naglasila da je u pitanju saobraćajna nesreća, a ne terorizam.

- Policija je pozvana zbog dojave da je taksi naleteo na pešake u Sauthempton stritu. Ne smatra se da je (inicident) povezan sa terorizmom - navela je policija u saopštenju, a preneo Rojters.

TELEGRAPH UK: >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << London police treating incident at Covent Garden as road traffic accident pic.twitter.com/k45CBG97YA

— Josh Caplan (@joshdcaplan) November 1, 2017

Incident, koji se dogodio oko 16:30 časova po lokalnom vremenu, prvobitno je izazvao paniku među prolaznicima, naveli su svedoci na Tviteru.

Nesreća se dogodila dan nakon što je osam ljudi poginulo je u utorak u napadu na Menhetenu kada je beli "pik-ap", prema navodima očevidaca, uleteo i pokosio bicikliste na stazi u blizini nekadašnje lokacije Svetskog trgovinskog centra, a onda se zabio u školski autobus.

"Incident" unfolding at Covent Garden in London after car plows into crowd. Major police response reported. pic.twitter.com/6iDVtFDBMo

— Josh Caplan (@joshdcaplan) November 1, 2017

BREAKING: Massive Police Response After Taxi Cab 'Mows Down Pedestrians' In London - https://t.co/J3Q3RFMkh9 pic.twitter.com/1XgrJrsGSr

— Breaking911 (@Breaking911) November 1, 2017

Američke vlasti su saopštile da napad smatraju terorističkim.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.