Sukobi u Njujorku

Izvor: RTS, 17.Nov.2011, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Njujorku

Najmanje 100 demonstranata uhapšeno u Njujorku posle sukoba policije i demonstranata koji su pokušali da se probiju do Njujorške berze. Odmah zatim, demonstranti krenuli ka Zukoti parku, gde je u toku tuča dve strane.

20.20 - Broj uhapšenih u Njujorku raste. Policija pretukla jednog demonstranta u Zukoti parku, pošto je policajcu skinuo kapu. 

19.56 - Policija opkolila Zukoti park i pokušava da istera >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << demonstrante, koji su izuzetno neprijateljski raspoloženi prema policajcima. Situacija veoma napeta. Jedan demonstrant povređen.

19.45 - Protest u Los Anđelosu. Uhapena 23 demonstranta, ali bez sukoba sa policijom. 

18.21 - U akciji njujorške policije uhapšeno i 26 novinara. 

Njujorška policija je, u najgrubljoj akciji protiv pristalica "Okupacije Volstrita", uhapsila najmanje 100 demonstranata. Iz najvećeg američkog grada stižu slike nasilja policajaca koji se rvu sa učesnicima protesta. Prebijeno nekoliko novinara.

Organizacija "Okupirajte Volstrit" odlučila je da pokaže snagu, pa su uprkos zabrani upali u Zukoti park, polomili metalne barikade, a ubrzo zatim krenuli ka finansijskoj četvrti na krajnjem jugu Menhetna.

U sukobu policije i demonstranata, sigurno je bilo na desetine povređenih, ali je za sada potvrđeno samo da su četvorica policajaca hitno prebačena u bolnicu, jer su pogođena nepoznatom tečnošću.

Do kraja dana, učesnici protesta planiraju marš preko Bruklinskog mosta.

Policija se sprema za akciju i u drugim delovima Amerike, pošto su "okupatori" najavili seriju protesta, odnosno "Dan akcije".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.