Stripovi za 3,5 miliona dolara

Izvor: Vostok.rs, 24.Feb.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stripovi za 3,5 miliona dolara

24.02.2012. -

Kolekcija stripova iz 1930-ih prodana je na aukciji u Njujorku za rekordnih 3,5 miliona dolara. 345 stripova pripadalo je pokojnom Bili Rajtu iz Virdžinije još od kada je bio dečak.

Zbornik Detective Comics №27 sa prvim stripovima o Betmenu koji je 1939. godine kupljen za 10 centi prodat je za najvišu cenu – 523 hiljade dolara. Još jedan zbornik Action Comics №3 iz 1938. u kojem su objavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << prvi stripovi o Supermenu prodat je za 299 hiljada dolara.

Kolekciju su našli slučajno dok su sređivali stvari u podrumu kuće Rajta. Postojala je mogućnost da je nikada ne pronađu jer Rajt o tome nikada nije govorio. Stručnjaci smatraju da je ova kolekcija još vrednija jer je stripove čuvao čovek koji ih je kupio dok je bio dete.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.