Stolar Mile novac za putovanje u Njujork dao za lečenje dece

Izvor: RTS, 28.Nov.2019, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stolar Mile novac za putovanje u Njujork dao za lečenje dece

Višemesečnim glasanjem, Srpska dijaspora odlučila je da Nagrada "Humanista godine 2019" pripadne čoveku koji je do sada usrećio skoro 2.000 porodica. Nedavno je još jednom potvrdio svoju plemenitost.
Milorad Jurković, poznatiji kao Mile stolar, u protekle četiri i po godine napravio je i besplatno podelio više od 1.900 drvenih stolica za hranjenje beba.

Ovaj 48-godišnji stolar iz Rakovca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod Beočina, po anketi naših iseljenika dobitnik je nagrade "Humanista godine". Za nagradu naše dijaspore kaže da mu laska što je sa drugog kraja sveta, ali i dodaje da su prava nagrada dečji osmesi i zahvalnost roditelja.
"Nijedno dete nije u toj stolici zaplakalo što je zaista neverovatno. I majka drži dete, neće dete ni kod koga, ja kada pružim ruke bukvalno svako dete ide kod mene", kaže Milorad.
Pored brojnih plaketa i Sretenjskog ordena predsednika Srbije uskoro će se naći i nagrada "Humanista godine" koja tek treba da stigne poštom iz Njujorka, jer je novac predviđen za put i smeštaj u SAD, oko 3.000 dolara, Milorad odlučio da pokloni za lečenje dece.
"Da kažem da taj novac koji će biti upotrebljen ka kartu i za moj smeštaj za nekih deset dana u Njujorku, da bude usmeren u humanitarne svrhe, da se plati za neko dete, da se uplati za lečenje kome je preko potrebno", navodi Milorad Jurković.
Uslov pri doniranju stolice je da se ustupi narednom detetu i sada već peta generacija odrasta u stolicama Mileta stolara.
Jurković pravi i drvene igračke i planira da pošalje 30 novogodišnjih paketa deci sa Kosova i Metohije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.