Spavaj već jednom, je**te sada i na srpskom

Izvor: Vesti-online.com, 07.Okt.2011, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spavaj već jednom, je**te" sada i na srpskom

Izdavačka kuća "Booka" među prvima u svetu objavljuje knjigu "Spavaj već jednom, je**te" Adama Manzbaha, koja predstavlja pravu književnu senzaciju otkako je u junu ove godine zasela na prva mesta lista "Amazona" i "Njujork Tajmsa" gde se nalazi već mesecima tokom kojih je prodata u više od 350.000 primeraka.

U svim zemljama u kojima je do sada objavljena (Australija, Nemačka, Brazil) stigla je pravo na prvo mesto najprodavanijih knjiga, a u pripremi su desetine drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << inostranih izdanja. Srpsko izdanje u prepevu Vladimira D. Jankovića stiže u domaće knjižare danas.

Ovo je knjiga za umorne roditelje čija dečica jednostavno odbijaju da zaspu kad im je vreme i nimalo ih nije briga za to što mama i tata sutra moraju rano da ustanu.

"'Spavaj već jednom, je**te' (Go The F**k To Sleep) knjiga je za pred spavanje, a namenjena je roditeljima koji žive u stvarnom svetu, gde dve-tri usnule plišane mace i ljupki stihčići za laku noć nisu baš uvek dovoljni da detence otpreme u carstvo snova.

Ovozemaljsko, od srca napisano, i radikalno iskreno, ovo štivo je ovekovečilo dobro znane - a poslovično prećutkivane - patnje koje nas čekaju kad najdražeg anđelka treba spakovati u krevet.

Lepa, subverzivna, a smešna da se upiškiš u gaće, knjiga 'Spavaj već jednom, je**te' namenjena je svim roditeljima: novopečenim, iskusnim, a i onima koji se za roditeljstvo tek pripremaju. Svojoj deci, verovatno, ne bi trebalo da je čitate", kaže se u saopštenju srpskog izdavača.

Mala nezavisna izdavačka kuća "Akashic books" profitirala je od piraterije PDF formata ovog naslova jer je preview knjige "procurio“ pošto su ljudi iz izdavačke industrije krenuli da ga šalju jedni drugima oduševljeni urnebesnim sadržajem.

Ubrzo je knjiga postala najtraženiji naslov na internetu i na iznenađenje samih izdavača stigla na prvo mesto američkog "Amazona" par meseci pre nego što će biti obljavljena.

"Akashic books" je požurila da iskoristi ovu ogromnu internet famu i objavila knjigu početkom juna meseca. Od tada je knjiga prodata u više od 350.000 primeraka, a očekuje se da oko Božića ova cifra bude duplirana.

Prava za ekranizaciju već su prodata, ogroman broj poznatih ličnosti vrlo brzo se okušao se u čitanju ove knjige, a desetine inostranih izdanja užurbano se pripremaju.

Srbija je među prvima koja ima zadovoljstvo da ovaj izdavački fenomen čita na svom jeziku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.