Sneg opet blokirao severoistok SAD

Izvor: B92, 05.Feb.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg opet blokirao severoistok SAD

Njujork -- Avio-kompanije otkazale su na hiljade letova zbog snega i ledene kiše na Srednjem zapadu i severoistoku Sjedinjenih Američkih Država, saopštio Flajt stats.

U saopštenju se navodi da je otkazano gotovo 2.600 letova jutros od 09.30 sati, po lokalnom vremenu, uz skoro 2.000 letova koji su juče otkazani i oko 2.500 u ponedeljak, prenela je agencija AP.

Većina otkazanih letova su sa aerodroma u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Filadelfiji, Vašingtonu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Masačusetsu.

Kompanija Kejp er saopštila je da su otkazali više od 200 letova, uključujući gotovo svaki sa aerodroma u Masačusetsu.

Kompanija Junajted erlajns je upozorila da će poremećaji na redu letenja uticati na letove na Srednjem zapadu SAD, kao i na letove sa aerodroma u Čikagu i Klivlendu, pa su ta i druge avio-kompanije omogućile svojim putnicima da zamene kupljene avio-karte, bez uobičajenog plaćanja takse za promenu karata.

Vanredno stanje opet je proglašeno u državi Nju Džersi i Njujork, u kojoj je zatvoren jedan važan auto-put. "Nedostatak soli veoma komplikuje situaciju", rekao je guverner Njujorka Endrju Kuomo.

U Nju Džersiju so za posipanje puteva takođe je na izmaku. Od kraja januara u toj državi je upotrebljeno 277.000 tona soli, 18.000 tona više nego prethodne zime.

Vlasti Konektikata pozvale su sve službenike javnih službi čije usluge nisu neophodne da ne izlaze iz kuća, a brojne škole su zatvorene.

Obilne snežne padavine očekuju se u Ajovi i Novoj Engleskoj, posle čega će tu oblast zahvatiti ledene kiše.

Meteorolozi su najavili mogućnost nove oluje na severoistoku SAD tokom sledećeg vikenda.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sneg i ledena kiša otkazali na hiljade letova u SAD-u

Izvor: Prva.rs, 05.Feb.2014

U saopštenju se navodi da je otkazano gotovo 2.600 letova jutros od 09.30 sati, po lokalnom vremenu, uz skoro 2.000 letova koji su juče otkazani, a oko 2.500 u ponedeljak, prenela je agencija AP...Većina otkazanih letova su sa aerodroma u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Filadelfiji, Vašingtonu i Masačusetsu. ..Kompanija...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.