SmugMug preuzeo Flickr

Izvor: SEEbiz.eu, 22.Apr.2018, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SmugMug preuzeo Flickr

NEW YORK - Nekad vrlo popularni servis za skladištenje fotografija Flickr sada će biti u vlasništvu konkurentskog servisa SmugMug. U ruke servisa koji se također specijalizirao za skladištenje fotografija Flickr prelazi za nepoznati iznos.

Dio je to kampanje prodaje pojedinih dijelova tvrtke, nedavno pokrenute od strane podružnice tvrtke Verizon pod imenom Oath, koja pod jednim krovom okuplja Yahoo i AOL.

Flickr je nastao 2004. godine unutar kanadske tvrtke >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Ludicorp, a iduće godine kupuje ga Yahoo, koji je prošle godine rasprodan u dijelovima, od kojih je neke preuzeo Verizon (Flickr je ušao u spomenutu Verizonovu podružnicu Oath), a ostatak je preuzela kineska Alibaba (i uklopila u podružnicu Altaba).

Nakon velikih korporacija Flickr dolazi u ruke obiteljske tvrtke SmugMug koju su 2002. godine osnivali otac i sin Chris i Don MacAskill. Nakon preuzimanja, Flickr i SmugMug nastavit će poslovati kao zasebni servisi, a korisnici će morati pristati na SmugMugove uvjete poslovanja ukoliko žele nastaviti koristiti Flickr. U SmugMugu obećavaju "kako će investirati u svijetlu budućnost Flickra".
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.