Slika lava Sesila na Empajer Stejt Bildingu (VIDEO)

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slika lava Sesila na Empajer Stejt Bildingu (VIDEO)

Na zgradi Empajer Stejt u Njujorku prikazana je velika slika lava Sesila, kojeg je u Zimbabveu ubio jedan američki zubar, u sklopu inicijative za podizanje svesti o sudbini ugroženih životinja.

Na južnoj fasadi Empajer Stejta, jedne od najvećih turističkih atrakcija u Njujorku, sinoć je prikazani osmominutni video koji je sadržavao fotografije ugroženih životinja, među kojima je centralno mesto imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lav Sesil, prenela je agencija AFP.

Njujorčani udaljeni čak 20 ulica od Empajer Stejta slikali su tu osvetljenu 33-spratnu zgradu, čija je svetlost obasjavala Menhetn.

Na internetu i u Sjedinjenim Američkim Državama pokrenuta je prava hajka na Voltera Džejmsa Palmera, američkog stomatologa koji je platio dvojici organizatora safarija 50.000 evra da bi ubio lava crne grive u Zimbabveu. Miljenik posetilaca Nacionalnog parka Hvange, lav po imeni Sesil, star 13 godina, bio je ponos i dika celog Zimbabvea, a onda je svirepo ubijen.

.

.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njujork: Slika lava Sesila na zgradi Empajer stejt

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2015

Na zgradi Empajer stejt u Njujorku prikazana je velika slika lava Sesila, kojeg je u Zimbabveu ubio jedan američki zubar, u sklopu inicijative za podizanje svesti o sudbini ugroženih životinja...Na južnoj fasadi Empajer stejta, jedne od najvećih turističkih atrakcija u Njujorku, sinoć je prikazan...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.