Izvor: RTS, 20.Maj.2021, 19:24

Skupštine UN o sukobima u Gazi, međusobne izraelsko-palestinske optužbe

Generalna skupština Ujedinjenih nacija zaseda povodom izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze.
Izraelski i palestinski predstavnici međusobno su se optuživali na hitnoj sednici  Generalne skupštine Ujedinjenih nacija: Palestinski predstavnik optužio je Izrael za Genocid dok je predstavnik Izraela optužio Hamas da je pokrenuo sukobe u Gazi kao deo unutarpalestinske borbe za vlast.

"Svi znate, pa čak i palestinski predstavnik ovde danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zna, da je to Hamasov napad sa predumišljajem koji nije imao nikakve veze sa bilo kojom izraelskom akcijom", rekao je izraelski ambasador u UN Gilad Erdan.
Sednica je sazvana na zahtev Organizacije islamske saradnje i arapskih članica Ujedinjenih nacija, nakon što je generalni sekretar UN Antonio Guteres više puta pozivao na hitni prekid neprijateljstava.
Guteres je na početku sednice rekao da je nastavak oružanog sukoba između Izraelaca i Palestinaca neprihvatljiv.
Reč je o prvom zasedanju Skupštine UN-a, uz lično prisustvo ambasadora u sedištu u Njujorku od izbijanja pandemije koronavirusa pre 14 meseci, preneo je Bi-Bi-Si.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"To je pako za decu"

Izvor: B92, 20.Maj.2021

Generalna skupština Ujedinjenih nacija počela je sednicu povodom sukoba izraelskih snaga i palestinskih militanata na Bliskom istoku...Reč je o prvom zasedanju koje podrazumeva lično prisustvo, organizovanom u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku, od izbijanja pandemije koronavirusa - pre četrnaest...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.