Skal Labisije ukrao Bogdanu potez večeri (VIDEO)

Izvor: B92, 05.Mar.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skal Labisije "ukrao" Bogdanu potez večeri (VIDEO)

Bogdan Bogdanović predvodio je Sakramento Kingse do pobede nad Njujork Niksima, ali ga je u poslednjim sekundima zasenio Skal Labisije.

Bogdanović je sjajnim "džordanovskim" 'step bekom' pogodio za 99:97, nakon čega je Kajl Okvin pogodio dva slobodna bacanja za izjednačenje Niksa.

Usledio je poslednji napad "kraljeva", običaj je da u toj situaciji lopta ide na Bogdanovića ili Dierona Foksa, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Labisije hrabro odlučio da "prkosi" sistemu i to mu se isplatilo.

Pogodio je trojku 1,6 sekundi pre kraja i postao junak večeri u NBA ligi.

"Lopta obično ide Foksu ili Bogiju. Slučajno je došla do mene, "pročitao" sam igru, Foks se udaljio i ta je opcija propala, Bogi je prolazio, ja sam "lažirao" dodavanje" i šutnuo. Bitno je igrati sa samopouzdanjem. Kada oklevam mnogo je teže, ne treba ni razmipljati o tome. Šta bude, bude", rekao je Labisije.

Labisije ima 21 godinu, a momak sa Haitija je 2010. jedva preživeo razoran zemljotres koji je pogodio ovu karipsku državu. Oko tri sata je bio zatrpan pod ruševinama sa majkom i bratom, zbog čega dugo nije osećao noge, a prohodao je tek nekoliko nedelja kasnije. Danas je NBA zvezda u usponu.

Pogledajte i ostale najbolje poteze iz nedelje, među kojima su između ostalih Janis Adetokumbo, Ben Simons, Ersan Iljasova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.