Šetaju dinosaurusa

Izvor: Domino Magazin, 27.Jun.2012, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetaju dinosaurusa

Prodat u Americi pa vraćen u Mongoliju

U Njujorku je na aukciji Heritage Auctions nedavno prodat za skoro million i po dolara, kostur dinosaurusa, koji je nađen u Mongoliji.

Predstavnici Mongolije su pre aukcije tražili da se skelet vrati u domovinu.

Anonimni kupac, posle aukcije, nije mogao da skelet dinosaurusa ponese kući, jer je slučaj na sudu. Sud je zabranio prevoz skeleta dok se ne donese konačna odluka.

Stručnjaci smatraju da >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Mongolija ima pravo na skelet, jer su transportom životinjskih kostiju prekršeni carinski propisi. Kod uvoza kostiju u protokolu nije navedena zemlja porekla kostiju. A Mongolija ne dozvoljava izvoz dinosaurusa.

Vlasti Mongolije traže povratak dinosaurusa u « istorijsku domovinu ».

Tako da skelet sada čeka presudu u skladištu u Njujorku.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.